onsdag 11 september 2013

Vegetarisk pastagratäng med kronärtskockor och kapris. Försvinnande gott


Nytt eget påhittat vegetarisk gratäng. Så gott så vi slickade faten nästan.
Sås på soltorkade tomater, färska tomater, marinerade kronärtskockor, stora kaprisar och lite annat gott.
Kan inte bli annat än en perfekt middag.
Stort plus att den var busenkel att göra också.
Vegetarisk vardagsmat på under en halvtimme alltså, vilket är ett nästan måste för vår middagsmat på vardagarna.

Såsen kanske inte ser så rolig ut men tro mig, det var den.










Ingredienser

6-7 soltorkade tomater klippt i små små bitar
2-3 färska tomater
2 dl grädde
2 msk grönsaks fond
1 bit mozzarella
5-6 bitar inlagd kronärtskocka
½ dl stora kaprisar
pasta till gratängen



Stek de soltorkade tomaterna i en panna och ha sedan i även de färska som skurits i mindre bitar.
Ha över grädden och låt sjuda tills den tjocknar lite.
Krydda med örtsalt och ha i fonden.
Koka under tiden pastan och lägg den i en ugnssäker form.
Slå över såsen.
Lägg i kapris och kronärtskockorna och toppa med bitar av mozzarella
Ställ in formen i ugnen på 175 grader tills osten smält, vilket tar ca 7 minuter.




Klart att servera.
Varsågoda, en försvinnande god vegetarisk vardagsrätt.

/ Trevlig onsdag. Lena

4 kommentarer:

  1. Ååå jag kan tänka mig hur god den var, med alla de fina ingredienserna, mumsfilibabba! Jag anar italiensk matinspiration ;)

    Kramizar!

    SvaraRadera
  2. Huga, det låter helt vansinnigt gott, kul när man själv spånar och det blir så här bra!

    Ha en riktigt skön helg!

    SvaraRadera