fredag 15 juni 2012

het kyckling med rostad söt paprika, rödlök och fetaströssel




Hela den här veckan har jag jobbat sent så det har varit guld värt att ha festrester, men såklart har de tagit slut nu.
Stark kyckling i kombination med söt paprika och salt fetaost.
Gott och väldigt enkelt och det fick bli vår torsdagsmiddag i går efter jobbet.
Den enda tid man egentligen lägger ner är att bryna kycklingen och skära paprikan med lite örter till.
Sen roar den sig själv i ugnen och termometern piper vid perfekta 70 grader.


















Ingredienser 2 personer

2 kycklingfiléer
4 röda paprikor
2 röda lökar
1 paket fetaost
flingsalt
tabasco
chiliflakes ca 1 tsk beroende på hur mycket hetta du vill ha
smör att steka i
färska örter som ex basilika, rosmarin.
2 msk olivolja


Stek kycklingen och krydda den, se till att den får ordentligt med färg och yta.
Dela paprikorna i två och ta bort kärnorna. Dela löken i fyra delar.
Lägg paprikan och löken i en form och ringa över olivoljan samt strö flingsalt över.
Ställ in i ugnen.
När kycklingen fått lite yta så ställ in även den i samma form och stick i termometern.
Rör om i bland så paprikan och löken får yta runt om.
Det är färdigt när kycklingen är uppe i 70 grader.



Smula över fetaosten och servera med sallad och oliver.
Gott med färskpotatis eller som till min lunch i dag med keso.


















Trevlig mathelg/ Lena






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar