måndag 18 juni 2012

Citron, och rökt laxpasta med babyspenat. Lyxig sommarmat




Jag vet, ni har fått någon variant av denna rätt tidigare.
Men det är en återkommande snabbrätt hos oss och så fräsch, lätt att variera och himla god.
Att den går på 15 minuter att sno i hop är ju heller inte till rättens nackdel.
Så här får ni ytterligare en variant på laxpastan som kanske passar i sommarsolen, eller sommarregnet kanske vi ska skriva hittils.

Ingredienser 4 personer.

2 paket rökt lax
2 påsar babyspenat
2 citroner
1 röd lök
7-8 cocktailtomater
5 dl grädde
örtsalt


Hacka löken och dela tomaterna.
Skölj spenaten och strimla laxen.
Slå i grädden i en panna och låt sjuda så den blir lite simmig och salta.




Ha i tomaterna och spenaten, samt rödlöken och koka ett kort tag. Vrid ur saften av citronerna och låt koka med.
På slutet vänder man i den strimlade rökta laxen och kokar upp lagom så den blir varm.
Servera direkt med nykokt pasta.





Plättlätt och så gott!
// Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar