lördag 14 april 2012

Veckan bara kom och gick och chokladdoppade jordgubbar


Veckan efter Idre har vart lugn och skön, men ändå fullspäckad på något sätt och skärmtiden rätt liten. Matlagningen har egentligen också varit rätt trist och inte mycket att blogga om!
Rester, pulvermos och fiskpinnar TVÅ gånger samma vecka ( lagat av maken när jag jobbade kväll och natt).
Men så kom fredagen äntligen och det blev lite mys och ordning på maten.
Men kvällen inleddes med att chokladdoppa jordgubbar och sen dekorera dem med strössel av olika slag.
Ny storfavorit hos barnen!

Carl 3½ år, kolla hur han ser ut efter x antal jordgubbar. Inte en droppe chokladkladd.
Leo är av en annan sort ;)
Han är alltid mer kladdig när vi äter och nu med chokladen blev det så tydligt!


Jag trodde jordgubbarna skulle smaka mer typ ingenting, men de var jättegoda och riktigt smakrika!


Ingredienser

valfritt antal jordgubbar
1 valfri mörk choklad ( går säkert med mjölkchoklad också såklart)
Strössel att dekorera med
cocktailpinnar.

Lägg chokladen i skål och sen i ett vattenbad så den får smälta.
















Doppa jordgubbarna i chokladen.









Avsluta med att dekorera.
Vi hade lite melon som vi hade med på fruktfatet också, dock odoppad.


Vi har ätit annat gott i helgen också, men det får ni läsa om en annan dag.
/ Trevlig helg på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar