söndag 8 januari 2012

ugnsbakad krispig potatis och entrecote




blev det i dag med bearnaisesås och tomat och rödlöksallad.
Jättegott och perfekt en lat söndag efter 40 års festen i går som var jättelyckad.
Min svägerska är från Thailand och hade gjort maten som var fantastisk god.
Vårrullar, chicken satay och massaman curry och annat gott. Ska laga några av de rätterna någon dag och lägg in recepten.
Men i dag blev det svensk entrecote med en hederlig bearnaisesås, inte så exotiskt men riktigt gott. Köttet smälte i munnen och var en dröm kryddat med bara salt och lite peppar.
Potatisen blev en krispig ugnspotatis som ju sköter sig helt själv i ugn.

Inredaren
potatisar ca 2-3 per person.
ströbröd
salt
smör
olivolja

Skala potatisen och lägg i ugnsfast form
Ringla över olivolja och pudra ströbröd med salt i över potatisarna.
Ställ in i ugn på 225 grader och rör om dem i bland så de blir jämnt krispiga.
Efter ca 30 minuter ringla över lite smör.
De blir färdiga på ca 45-60 minuter beroende på storleken på potatisarna.
Vill man ha vitlökstouche så pressar man ner färsk vitlök i oljan bara.

ha en trevlig kväll.

2 kommentarer:

  1. Låter som en riktigt god middag :)

    / Jenny

    SvaraRadera
  2. ja en vanlig hederlig enkel köttbit av god kvalité är verkligen en höjdare!
    // Lena

    SvaraRadera