torsdag 14 juli 2011

15 minuters pasta med sås på färska tomatern parmaskinka och mozarella




I bland behöver man få fram något snabbt, barnen är trötta och hungriga och man har inte tagit fram något att laga till.
Vi kom hem från stranden allt för tidigt i dag då vädret mulnade på, de stora barnen behövde också ha mat så potatissalladen räckte inte.
Som tur är så hade jag en hel skål med solmogna cocktailtomater, färsk basilika ute i en kruka och ett paket med parmaskinka i kylen.

ingredienser

ca 20 cocktailtomater
2-3 vitlöksklyftor
2 matskedar olivolja
1-2 ta salt, gärna örtsalt.
½ tsk socker
1 paket parmaskinka
1 paket mozzarella
1 knippe basilika

Ta tomaterna och dela dem i mitten och fräs i panna med lite olivolja och hackad färsk vitlök.
Strö över lite lite socker för att lyfta fram tomatsmaken och låt allt småsjuda 5 minuter, salta försiktigt.
Tag sedan lite parmaskinka och klipp ner i pannan och några blad basilika.
Värm nu utan att koka maten mer.
Skär mozzarellan i bitar och servera allt med nykokt pasta.
Lägg bitarna av mozzarella över pastan och slå sedan på tomatsåsen. Dekorera med lite basilika.

Mina killar älskar den här snabbpastan som jag kan variera med olika ingredienser i eller bara med tomaterna och vitlöken.





2 kommentarer:

  1. söta killar och mycket god och lättlagad mat

    En annan tvillingmamma

    SvaraRadera
  2. kul att du gillar maten.
    / Lena

    SvaraRadera